Een simpel maar zeer smakelijk voorgerecht vandaag; jacobsmossel met wat zeekraal.
Ik doe al dagen pogingen om de diepvries leeg te maken, eigenlijk al weken. Het ding is te oud, verbruikt te veel stroom en ga zo maar door. Kortom we moeten een nieuwe diepvries maar eerst moet de oude leeg! We doen alsmaar dappere pogingen, maar als het ding bijna leeg is hebben we even geen tijd om en nieuwe te kopen en dan moet er toch weer nieuwe oogst in, mooie verse vissen, vlees van de biologische Sumiran varkens en noem maar op. Onmisbaar voor ons die diepvriezer.
Maar goed, er was nog een zakje met jacobsmosselen, teveel gekocht voor het kerstdiner. Mooi voor een klein voorgerecht vandaag, samen met wat verse zeekraal.
Voor twee personen;
6 á 8 jacobsmosselen (als je diepgevroren gebruikt, langzaam ontdooien en droogdeppen)
100 gram zeekraal
een flinke klont boter
1 klein gesnipperd uitje
Zwarte peper
Laat de boter smelten en fruit het gesnipperde uitje zachtjes aan.
Voeg de schoongemaakte zeekraal toe en smoor ze even aan .
Voeg de jacobsmosselen toe. Even om en om bakken. Schuif de zeekraal naar de rand van de pan.
De mosselen zijn in een paar minuten klaar. Bak ze niet te lang dan worden ze taai en verliezen smaak.
Natuurlijk zou er dan een mooie saus bij mogen. Wij vonden het vandaag genoeg om deze zeevruchten zo, sec te eten. Een glas witte wijn erbij is mooi genoeg!
© ellen.