Munstersaus voor Anita…

 Op speciaal verzoek het recept van de Munstersaus die we gisteren aten. Er staat op het weblog al een recept, maar ik zie nu dat dat net weer iets anders is. Zo’n recept verandert bij mij nogal eens. Dichten is net als koken: je pleurt maar wat in de pan als je koken kan. Rikus Waskowsky ( Zie log 15 oktober 2005). Op het log dd. 6 november 2005 is de saus wat romiger, en scherper. De saus van gisteren maak je als volgt: Een koffielepel beurre manié, een teentje knoflook ongeveer 125 ml bouillon ongeveer 125 ml room ongeveer 100 gram Munsterkaas (ik heb gisteren Grand Père Fischer gebruikt, die is vrij mild. Het was een kaasje van 125 gram maar we hadden al een stukje opgegeten) Versgemalen zwarte peper en nootmuskaat. Beetje gehakte peterselie.  De beurre maniè in een steelpan smelten.(Voor de liefhebbers een teentje knoflook uit de knijper erbij). De bouillon erbij doen en met een garde goed roeren. Dan de room erbij, goed roeren en als dit een mooie gladde massa is de kaas in kleine stukjes toevoegen. Op nog meer smaak brengen met peper en geraspte nootmuskaat. Een beetje gehakte peterselie is mooi en geeft ook nog wat smaak.  

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *