Het was allemaal heel gezellig vandaag, het slachtfeest, nog veel bezoek daarna, enz. maar we moeten toch ook gewoon eten. Vanavond een varkenshaasje, gewoon van “onze eigen Sumiran varkens”. (Misschien moeten ze in Heusden ook maar eens slachtfeest houden?)
Recept voor 4 personen: 2 varkenshaasjes, 1 klontje boter, 1 teentje knoflook fijngesnipperd, 1/4 liter room, 150 gram Munsterkaas, peper, zout, nootmuskaat, peterselie, basilicum.
Braad het haasje in een open pan ongeveer 20 minuten (afhankelijk van dikte en grootte) Intussen in een sauspan de knoflook in de boter even smoren, de room erbij en aan de kook brengen. De kaas in kleine flintertjes snijden en bij de room voegen. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en even zachtjes laten pruttelen. Het haasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie. De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn, en de kaassaus erbij doen. Goed roeren en een beetje fijngehakte peterselie / basilicum toevoegen. Het haasje snijden, op een mooie, voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen. Snel opdienen.
Wij aten er witlof bij en aardappelen. Espresso toe. Dit recept is “een beetje uit de Elzas, en een beetje van mij”, wil je meer Elzas serveer er dan zuurkool bij!
© ellen