Vanavond aten we een eenvoudige spaghettischotel. Ik gebruikte 250 gram goed gehakt uit Heusden, knoflook en een ui. Ui laten uitzweten, knoflook erbij en dan het gehakt. Kleurt het gehakt bruin dan is het tijd voor de tomaten. (Lach niet, tomaten uit blik, ik schrijf er binnenkort wel over.) Alles mooi laten garen en dan een kneepje tomatenpuree uit de tube (tripio-kwaliteit). Peper en zout. Even doorstoven, klaar! Vlak voor het opdienen een paar blaadjes verse basilicum toevoegen. Gekruid heb ik de saus met een mengsel van tijm, oregano en rode pepertjes. Komt uit Italië. We hebben enige jaren terug een zak van Jan en Ans gekregen en die voldoet nog steeds, hoewel de kwaliteit wat af begint te nemen. Vorige week bij de plaatselijke grootgrutter Provelone-kaas gekocht. Die hangt daar in de supermarkt alvast te pronken voor de Feestdagen. Laat maar hangen… Flauw, smaakloos, niet goed. Maar enfin… We hadden hem, dus heb ik hem geraspt. Over de saus is-t-ie nog net te pruimen. Salade erbij, espresso toe. We dronken erbij een eenvoudige maar smakelijke Spaanse rode bij. In de vooravond, bij het beantwoorden van de log-post, vierden we de aanvang van mijn vakantie met een (twee) glazen Crémant de Luxembourg uit de kelders van Poll Fabaire.
© paul