Moutarde au cassis de Dijon…

10 september 009

In mijn artikeltje over mosterdmaker Fallot (06-09-06) zeg ik dat ik “morgen” wel zal schrijven over die ene écht bijzondere mosterd: Moutarde au cassis de Dijon. En vervolgens vergeet ik dat dan weer en blijft het vervolgartikel liggen… Het potje is intussen bijna leeg, maar op de valreep moet ik er toch nog wat over kwijt. Het is namelijk echt heel bijzondere mosterd.

Als basis gebruikte men moutarde en grains, mosterd dus met hele zaadjes. Er gaat ook witte wijn in en nog wat smaakmakers. En dan de toevoeging van zo’n 6% Crème de cassis, verrijkt met natuurlijk bessenaroma (wat dat ook zijn mag). Om de kleur wat aan te zetten gaan er dan nog uitgeperste schildluisjes bij (carmin de couchnlille).

De smaak is uitgesproken en stevig, maar niet al te scherp. Een tikje zoet. De mosterd geurt en smaakt echt naar bessen. Met name met varkenvlees levert dat heel bijzondere kombinaties op. Neutrale worstjes en rookworst krijgen een heel eigen dimentie door de mosterd. Maar ook in de keuken is-ie uitstekend te gebruiken. Ellen maakte er een voortreffelijk varkenshaasje mee.

Ik heb er geen idee van of je de mosterd ook in Nederland kunt krijgen, maar kom je hem ergens tegen, schaf hem aan. Het is de moeite waard.

© paul

varkenshaas met cassismosterdkorst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *