Rog met bruine boter en kappertjes…

 

ROG MET BRUINE BOTER EN KAPPERTJES

Vandaag weer gewoon gewerkt, het is altijd weer even wennen na een paar vakantiedagen. Gewoon vroeg op, zorgen dat er brood en beleg in huis is, tas vullen met de nodige spullen, sleutels zoeken, alvast iets bedenken voor de avondmaaltijd en ga zo maar door…
Gelukkig wisten we al dat we vandaag zin in vis hadden en heb ik vanmorgen een paar rogvleugels uit de diepvries gehaald. Spinazie erbij en een aardappeltje voor mij. Goed te doen na zo’n eerste werkdag.

Rog met bruine boter en kappertjes;
Voor twee personen

1 ui, wat selderij, peterselie, stukje wortel, zout en peper, water. Maak hiervan een court bouillon. 
Eén rogvleugel per persoon.
Pocheer de rog in de bouillon ongeveer 15 minuten (afhankelijk van hoe groot de vleugels zijn)
Schep de vis voorzichtig uit de pan, even uit laten lekken, en op de borden schikken.
Laat een flinke klont boter zachtjes smelten en als de rog klaar is snel even bruinen. Schep er een eetlepel kappertjes door en schep de boter met de kappertjes snel over de rog.
Dien meteen op.

SPINAZIE
Wij aten er spinazie bij, even snel bakken met een uitje, een tomaatje, stukje spek, teentje knoflook.

En voor mij nog een paar gekookte aardappeltjes.

Toe een heerlijk stukje kaas. Paul zal vannacht uitgebreider over de kaas schrijven.

en natuurlijk espresso!
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *