Salade met schelvislever…

salade met schelvislever

Aangezien ik geen zin had om voor mezelf uitgebreid te koken, hield ik het dezer dagen bij salades en een stukje vlees of vis. En kippensoep natuurlijk.

Onlangs herontdekte ik de schelvislever. Die komt in een blikje, meestal in olie. (Ik zou ten minste niet weten waar ik hem vers haal.) De smaak is vissig, zilt en zoet. De lever voelt zalvig-zacht aan. Het percentage vet beloopt een goede veertig procent. Mijn blikje bevatte 120 gram lever en kostte ongeveer €1,50.

Ik had verse bladsla. Een aantal bladeren (genoeg voor één portie) scheurde ik met de hand kort. Een half lente-uitje versnipperde ik. De lever zo uit het blikje op de sla, uitje erover en wat peper uit de molen. Ik besprekelde de salade met wat goede olijfolie en een paar druppels van de fijnste balsamico-azijn. De smaak van de schelvislever met die van de azijn was een openbaring…

© paul

Please follow and like us:

One thought on “Salade met schelvislever…

 1. Net heerlijk schelvislever gegeten maar dan wel vers klaargemaakt!

  Als je geluk hebt vind je rond half januari en dan ca 2weken, verse schelvislever op de markt.
  Ik heb het gekocht op de Albert Cuyp 500 gram voor 2.50 euro.
  Recept: goed wassen en adertjes en vliesjes verwijderen.
  In pan met wat zout en een scheutje azijn net onder water aan de kook brengen.
  Gedurende 4a5 minuten zachtjes tegen kook aan houden. Dan gas uit en in vocht laten afkoelen.
  Heerlijk op toast of hard broodje met wat zout en versgemalen peper.
  Smullen maar!!

  Ik denk dat je het ook even zou kunnen roken, als je een rookoven hebt.
  Heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. Misschien volgend jaar.

  Groet Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *