Salade, lamskarbonaatjes en gegratineerde aardappeltjes…

 salade

Beetje saai vandaag, ik heb niets bijzonders te melden op eetgebied. Ik heb ook even geen tijd om iets bijzonders te schrijven. En ook al geen bijzondere maaltijd vanndaag. Wel heel smakelijk, maar alles is al eens beschreven…Soms heb je dat…

Toch maar een foto van de salade van vanavond, voor misschien iemand die morgen denkt: “Wat zullen we eten vandaag”. Altijd smakelijk zo’n salade, vandaag wat eikenbladsla, rucolla, tomaten, zwarte olijven, uienringen, een hardgekookt ei en een gebakken gebakken geitenkaasje met spek. Ik maakte een dressing van super olijfolie, een beetje casis-azijn (meegebracht uit Bourgondië) wat peper en zeezout.

gegratineerde aardappeltjes

Daarna een paar  en gegratineerde aardappeltjes. De aardappeltjes even beetgaar gekookt, in een ingevettte ovenschaal met een scheutje room en wat vers geraspte Pecorino-kaas. Een beetje nootmuskaat erover en 10 minuutjes in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Kopje espresso toe.

Dit klinkt heel saai misschien maar het ontbreekt ons even aan inspiratie tot … en evengoed was dit een smakelijke maaltijd!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *