Pirosjki ofwel kleine vleespasteitjes…

pirosjki

Vandaag is Andy jarig. Moeilijk om je verjaardag te vieren midden in een verhuizing. Andy besloot dat hij toch een piepklein feestje wil vieren in het nieuwe huis. Gewoon een paar hangtafels, een pilsje, een glas wijn, ennuh iets te smikkelen…ik bedacht dat ik wel wat van die russische pasteitjes kon maken. Het recept staat al meerdere keren op dit weblog. Het deeg is altijd hetzelfde, met de vulling kan je eindeloos variëren.

Maak een soepel deeg van;

  • 300 gram bloem
  • 5 eetlepels melk
  • 125 ml yoghurt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder en een mespuntje zout
  • een losgeklopt ei om te bestrijken

Het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap en daaruit kleine lapjes snijden van 9×6.

Maak vulling van;

  • 200 gram gehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 verkruimeld hardgekookt ei
  • wat nootmuskaat, een beetje fijngehakte peterselie, peper en zout.

Leg op de lapjes deeg een lepeltje vulling en vouw de lapjes met natte handen stevig op elkaar. Je kunt zo ongeveer 25 pasteitjes maken. Bestrijk ze dan met een losgeklopt ei en bak de pasteitjes in de voorverwarmde oven 25 minuten op 170 graden tot ze mooi bruin zijn.

© ellen.