Een mooi zomerdag; een feestje en daarna: simpele pasta; wat spek, knoflook, een sjalot, een paar tomaatjes en een paar blaadjes basilicum…

simpele spaghetti
Vanmiddag waren wij op het feest van Tante Nellie, de tante van Paul, een zusje van de moeder van Paul. Tante Nellie werd deze week negentig jaar en haar kinderen besloten dat dit heuglijke feit gevierd moest worden. Alle neven en nichten waren uitgenodigd en bijna iedereen was er ook. Wat leuk om onder het genot van een hapje en een drankje al die mensen weer eens te zien! Het werd een echte familiereünie. Leuk, staat er een mooie jonge vrouw voor je die zegt ‘ik ben nog wel eens met mijn moeder bij jullie op bezoek geweest, ken je mij nog’? Ik moest even goed nadenken en zag toen opeens het kleine meisje weer voor me… nu een echte beauty geworden… Tsja en zoals dat gaat, wij, de neven en nichten, worden ouder, we beginnen zo her en der wat kwaaltjes te krijgen, we praatten over ‘met pensioen gaan’, over hoe het is om lekker niets meer te hoeven doen, of hoe fijn het is om nog te mogen werken… Stralend middelpunt van het feest was natuurlijk Tante Nellie zelf. Ze genoot er zichtbaar van om al die mensen weer eens om haar heen te hebben, weer eens bij te praten, te horen hoe het met iedereen ging.

Kortom, het was een mooie middag, ik ben blij dat ik al die mensen weer even gezien heb en vooral goed te zien dat het Tante Nellie zo goed maakt. Zo wil ik ook wel negentig worden!

Thuis moest er natuurlijk nog wel even een maaltijd op tafel komen. Geen zin in meer in moeilijke dingen. Ik maakte een simpele pasta:

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • 8 kleine tomaatjes, in partjes gesneden
  • een klein stukje gerookt spek (van de Sumiranboerderij) in kleine dobbelsteentjes
  • een Spaans pepertje, in hele fijne reepjes gesneden
  • beetje basilicum
  • olijfolie

Pasta koken. Beetje olijfolie in een andere pan  verwarmen en daarin sjalotsnippers, pepertje en knoflook even zachtjes aanbakken. Spekjes erbij, tomaatjes erbij. Even sudderen. Intussen is de pasta klaar. Afgieten en bij het ui- knoflook- tomaatmengsel voegen. Goed omscheppen en snel opdienen. Een supermakkelijke maaltijd! Salade erbij en toe nog een paar aardbeien.

En natuurlijk, een kopje espresso!

© ellen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *