Zeewolffilet met saffraan en olijven…

vis 023

De voorbereidingen voor het komende Carnaval namen nogal wat tijd in beslag deze week; de pêkskes maken, accesoires kopen, vergaderen, extra stoelen regelen en ga zo maar door. De Jongste Bediende heeft zijn toeter gepoetst, Eupotours heeft een nieuw vel op de grote trom laten maken en de Keizer van Monera weet eindelijk wat hij aan zal trekken tijdens de optocht. Nog wat laatste versieringen en het feest kan beginnen. Vanmiddag verzamelen alle dweilorkesten in café Dientje en blazen de eerste noten van deze carnaval tijdens Het Generaal Alaaf, de opwarmer voor het carnaval. Hier kunnen alle orkesten laten horen wat ze dit jaar bij- of juist afgeleerd hebben.

Met al dat gedoe bleven er wel een paar mooie gerechten liggen waarvan de recepten toch maar even opgeschreven moeten worden, deze vis bijvoorbeeld. Snel klaar en smakelijk, een prima gerecht voor als je haast hebt. Ik gebruikte filets van zeewolf, andere gefileerde vis kan ook. Door de toevoeging van saffraan en olijven krijgt dit gerecht een spaans tintje.

 • Voor twee personen:
 • 2 mooie filets, zeewolf, kabeljouw of andere witvis
 • wat olijfolie
 • een stukje gerookt spek in kleine dobbelsteentjes gesneden
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 rode paprika
 • 2 tomaatjes
 • 1 spaanse peper
 • 1 uitje, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
 • 1 glas witte wijn
 • een plukje saffraandraadjes

Snijd de groenten in kleine dobbelsteentjes. Verwarm de olie en bak daarin de spekjes even uit. Voeg ui en knoflook toe en bak ze lichtbruin. Voeg dan de groenten, de saffraan en de olijven toe en smoor nog even tot alle smaken gemengd zijn. Leg dan de visfilets tussen de groenten en giet er een glas witte wijn over. Doe een deksel op de pan en laat de vis in ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Geef er wat knapperig brood bij of wat witte rijst.

Stukje kaas toe en natuurlijk een kopje espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *