Torta de naranjas, ofwel amandeltaart met sinaasappel…

amandeltaart met sinaasappel, torta de naranjas

Elke week appeltaart gaat ook vervelen dus ging ik maar eens op zoek naar een mij onbekent recept. Dit mooie taartje vond ik in het boek “De keuken van Spanje en Portugal”, van Elisabeth Luard. er gaan erg veel amandelen in de taart, vrij duur als je snippers koopt. Je kunt beter een grote zak ongepelde amandelen kopen bij Turkse winkels. Je moet ze dan wel even blancheren en pellen.

Dit recept is vanwege de rum niet zo geschikt voor kinderen! .

  • Voor een springvorm van 18 centimeter:
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • 2 kleine, liefst biologische, sinaasappels
  • 4 grote eieren
  • 175 gram fijne suiker
  • 225 gram gemalen amandelen
  • 1 klein glas rum

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smeer de zijkanten in met boter en bestrooi met wat fijne suiker.

Boen de sinaasappels goed schoon en snijd één van de sinaasappels horizontaal in dunne schijfjes. Leg de schijfjes sinaasappel in een mooi patroon op de bodem van de springvorm. De taart wordt ondersteboven gebakken! Rasp de schil van de andere sinaasappel en pers het sap eruit. Bewaar het sap.

Doe de eieren in een kom en klop tot je een schuimig mengsel hebt. Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa mooi stevig is en je een streep kunt trekken met een mes. Spatel er dan voorzichtig de sinaasappelrasp door en de gemalen amandelen.

Bak het taartje ongeveer 45 tot 50 minuten gaar. Laat de taart 5 minuten rusten. Stort de taart, met de onderkant boven, op een bord, verwijder de ring. Meng de rum met het sinaasappelsap en sprenkel dat over de taart.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *