Hoe kalfsschenkel ossobuco wordt…

ossobuco

Ik had de kalfsschenkels gisteren ochtend al uit de vriezer gehaald, vandaag moest er dus écht iets mee gedaan worden. Al mijn andere plannetjes ten spijt werd het Ossebuco naar Ministerie’s beproefd recept. Omdat het alweer even geleden is dat het recept op dit web-log stond schrijf ik het nog maar een keer op.

 • 2 kalfsschenkels,
 • bloem,
 • boter of olie,
 • 1 ui,
 • 2 middelgrote winterwortelen,
 • 2 stangen bleekselderij,
 • 2 fijngehakte tenen knoflook,
 • 200 gram fijngehakte tomaten,
 • 1 glas witte wijn,
 • beetje bouillon,
 • tomatenpuree,
 • peterselie,
 • geraspte citroenschil
 • peper en zout.

Dep de schenkels droog en snijd ze aan twee kanten op de rand in tot op het vlees. Bestuif de schenkels met wat bloem en bak ze daarna aan weerskanten mooi bruin. Fruit in een stoofpan de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de in fijne dobbelsteentjes gehakte bleekselderie en de wortel toe en laat het geheel even bakken. Voeg de fijngehakte tomaten toe en laat alles even aan de kook komen. Leg het vlees op de groenten, schud het glas wijn erbij en eventueel een beetje bouillon. Nu de deksel op de pan en het geheel mag anderhalf à twee uur zachtjes stoven. Hak peterselie en vermeng die met geraspte citroenschil.

Leg de schenkels op de borden, schik er de groenten omheen en bestrooi dat met de gremolada van citroenrasp en peterselie. Dien op met goed brood.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *