Paascake…

paascake

Ik bakte gewoon zomaar een cake voor het weekende en bedacht, net te laat, dat dit voor de Paasdagen ook wel iets is. Maar dan met een andere vulling. Ik maak deze cake wel vaker, een gewone cake met een vulling van chocoladestukjes en creme fraiche in het midden. Voor de pasen zou je natuurlijk ook een vulling kunnen maken met advocaat en chocolade. Ik had helaaas geen advocaat in huis, dus werd het dit keer het gewone recept, met wat paaseitjes als versiering. Ook heel lekker.

Bak een cake van

  • 200 gram cakemeel
  • 200 gram roomboter
  • 180 gram suiker
  • 3 eieren
  • wat melk

Siciliaanse cake

Laat de cake afkoelen en snijd hem in de lengte middendoor. Maak een mengsel van:

  • 1 bekertje creme fraiche
  • de schil van schoongeboende, liefst biologische, citroen, fijngeraspt, mengen met een koffielepel fijne suiker
  • 100 gram pure chocoladereep, in kleine brokjes gehakt

Verdeel het mengsel over de ene helft cake en leg de tweede helft erop. Smelt ongeveer 150 gram pure chocolade au bain Marie en smeeer dat over de cake. Versier met paaseitjes. ( Het Kind adviseerde om de eitjes mooi op een rij te leggen, dan kun je precies langs de eitjes af lekkere dikke plakken snijden)

Lekker met een kopje espresso.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *