penne met kip, broccoli en tomaat

pasta met kip en broccoli

Ik had dit weekende van alles voor het eten gepland maar die plannen vielen een beetje in duigen. Ik bezeerde vrijdag mijn linkerhand bij het werken in de tuin en kon even helemaal niets meer. (ik ben linkshandig) Snijden, knippen, het gas aansteken of een pan met kokend water afgieten werd me iets te gevaarlijk. Geen ingewikkelde recepten dus. Gisteren aten we kaasfondue. Paul kan dat prima klaarmaken en het eet makkelijk met één hand. Vandaag ging het al iets beter en ik bedacht dat ik dan maar een simpele pasta zou maken; weinig werk en toch een smakelijk zonnig gerecht, dat zou wel passen bij zo’n bijna zomerse dag als vandaag.

Af en toe koop ik weleens een kipfilet, om zo maar eens een snelle maaltijd te maken. Een beetje saai vlees vind ik eigenlijk zo’n kipfilet, maar vandaag een goede oplossing. Je hoeft dit vlees maar even snel te bakken. Het behoeft wel wat smaakmakers vind ik. Dus met wat kort geblancheerde broccoli, een lente-uitje, wat knoflook en een tomaatje maakte ik een basis voor de saus. Een paar stukjes spek meebakken met de in stukjes gesneden kipfilet geeft al wat meer diepte aan de saaie kip.

  • Voor vier personen (wij hebben morgen nog een restje over)
  • 2 biologische kipfilets in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • 2 lenteuien grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • 300 gram broccoli
  • peper zout en oregano
  • penne

Verwarm de olijfolie en bak daarin de stukjes spek even aan. Voeg de kipfilet erbij en bak ze rondom mooi bruin. Voeg ui en knoflook toe en bak ze even mee. Doe er dan de stukjes tomaat, peper zout en oregano bij en een scheutje witte wijn. Roer alle aanbaksels los en laat het geheel even garen. Blancheer intusssen de broccoliroosjes drie minuten in kokend water. Giet ze af en laat ze even ‘schrikken’ in koud water. Kook de penne wat korter dan op de verpakking staat en giet ze af.

Meng de saus door de penne, schep alles in een ovenschaal en schik de broccoliroosjes er over. Strooi er met gulle hand Parmezaanse kaas over en zet de schotel 10 minuten op 200 graden in de oven. Snel opdienen, glas wijn erbij en je hebt een snelle zonnige maaltijd!

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *