Het weer is fantastisch, echt ‘lenteweer’! Het is eigenlijk tijd om eens wat buiten te grillen (ik ben gek op geroosterd vlees) ware het niet dat Paul een diepe afkeer heeft van ‘barbeknoeien’ en alles wat daar omheen hangt. Een gevoelig onderwerp dus hier op het Ministerie. Wij hebben ook niet veel tijd deze week voor uitgebreide maaltijden dus onze discussie is weer even uitgesteld. (Paul blij!) Druk, Druk, druk. Vanavond maar snel; wat tomaatjes uit de oven,(kort gegaarde) aardappeltjes met wat olie en rozemarijn in een schaalte ernaast. Een biefstukje gewoon in de pan gebakken.
- Tomaatjes uit de oven; voor twee personen
- olijfolie
- 4 tomaatjes (kies een smakelijke soort) in vieren gesneden
- 1 kleine rode ui, in flinterdunne schijfjes
- 1 teentje knoflook, héél fijn gesneden
- wat verse rozemarijn
- wat boursinkaas
- wat olijven
- peper en zout
De tomaten in partjes snijden en met de uiringen, knoflookflinters en rozemarijntakjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal schikken. De olijven verdelen over de tomaatjes. Peper, zout erover strooien . De boursinkaas, of geitenkaas of wat-ook-voor-soort-dan-ook-kaas, erover brokkelen. Nog een paar druppeltjes olijfolie erover en hupla onder de gril in de oven. 10 minuten op 200 graden voldoet.
Kopje espresso toe, toch nog onthaast!
© ellen.