Eierkohlebrötchen…

Piet kwam even langs en dropte en-passant deze zwarte baksels. Eierkohlebrötchen uit Essen. Hij kreeg ze als bijspijs in een visrestaurant.

We hadden de dingen nog nooit gezien (Piet overigens ook niet). Piet had de indruk dat het niet zozeer een specialiteit van het restaurant was, maar dat ze algemener voorkomen in Essen en omgeving. Ik heb alles afgezocht, gesurfd op internet, onze Duitse kookboeken uitgeplozen: niks!

De broodjes zouden hun kleur gekregen hebben door toevoeging van de inkt van de pijlstaart- of een andere soort inktvis, zoals dat ook wel gebeurt bij pasta. Aan de smaak merk je niks, dat is gewoon die van brood.

Het is eigenaardig en intrigerend spul. Is er een lezer die meer weet van dit baksel, dat hij of zij ons schrijve.. (Zou het een nieuwigheid zijn die verband houdt met Essen-Ruhr-Kulturhauptstadt?)

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *