Pasta met ansjovis, tomaat, ui, kappertjes en knoflook…

pasta

Eindelijk ‘gewoon’eten, daar waren wij wel aan toe. Niet meer gepureerd, geprakt enzovoorts. Een eenvoudig bordje spaghetti, dat was de wens van de patient. En, ik moet zeggen dat ik me daar helemaal in kon vinden! Puur, eenvoudig, het beste van het beste…En dan gewoon een héél klein beetje… Ik maakte vandaag spaghetti met tomaat, kappertjes, ansjovis, een uitje en wat knoflook:

1 teentje knoflook, fijngehakt 1 kleine ui, fijngesneden 2 rijpe tomaten, in stukjes gesneden. (of een half blikje tomatenstukjes) 1 eetlepel olijfollie 4 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden 1 lepel kappertjes verse basilicum, peper.

Bak de ui en knoflook even zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de tomaten erbij. Een paar minuutjes laten smoren en de ansjovisjes er bij doen. De saus even wat laten inkoken. Dan mogen de kappertjes erbij. Nog een flinke zwiep uit de pepermolen en klaar. Kook intussen de spaghetti, giet af en voeg de pasta bij de saus. Een eenvoudige pastasaus, maar hoe heeet deze pasta nu eigenlijk? Is dit pasta Puttanesca??? Of heet het misschien ‘pasta alla puttanesca’? Ik hoor het graag beste lezers. Ik weet wel dat wij vanavond bijzonder lekker gegeten hebben! Kopje espresso toe! En later, veel later, (alles met kleine beetjes tegelijk) nog een piepklein stukje Brie de Meau. © ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *