- voor twee personen
- 2 schouderkarbonaden
- een beetje olijfolie
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 tenen verse knoflook, heel fijn gesneden
- een scheutje witte wijn
- eventueel wat bouillon
- 2 grote tomaten, in partjes gesneden
- wat gedroogde oregano
- een takje verse rozemarijn
- een handje zwarte olijven
- peper en zout
- wat versgehakte platte peterselie
Verwarm de olie en bak daarin het vlees aan beide kanten snel bruin. Voeg ui en knoflook toe en bak ze even mee. Dan de tomatenpartjes erbij en ook nog even meebakken. Blus af met de witte wijn. Doe er de oregano, rozemarijn en olijven bij en eventueel wat bouillon en laat het geheel een uurtje zachtjes stoven. Breng verder op smaak met peper en zout en strooi er op het laatst met gulle hand peterselie over.
Wij aten er vandaag jonge tuinboontjes bij. Vandaag onder de zaterdagborrel met de Keizer van Monera dopte ik de boontjes. Een gezellig karweitje vind ik dat eigenlijk; wat ‘buurten’ en toch iets doen. toen de boontjes allemaal gedopt waren dopte ik er een paar ‘dubbel’ zoals dat heet. Een vreselijk friemelklusje en eigenlijk bleek het helemaal niet nodig. Misschien beter als je wat oudere tuinbonen hebt, maar voor deze jonge boontjes vind ik het eigenlijk gedoe.