Heldere chapignonsoep…

 Ik liet je vandeweek weten dat ik van zins ben om ervoor te zorgen dat er permanent een pannetje bouillon op de stoof staat. En krék zo-ist.

In het weekend trok ik een krachtige bouillon van een biologische schenkel. Ze diende al om groenten mee te stoven, om te drinken, maar ook om een snel soepje te bereiden.

Ik deed wat van de bouillon in een apart pannetje. Daarbij gesneden grotchampignons en flink wat peper uit de molen. Daar houden paddenstoelen namelijk van. Ik liet de soep even trekken tot de champignons beetgaar waren. Overgeschept in een kom, met wat vers gehakte koreander was mijn soepje al klaar.

Héél veel smaak voor héél weinig moeite. Licht verteerbaar, nauwelijks een calorie.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *