WORST, SPEK EN SALIE…

Ik had vandaag de worst willen grillen boven een houtskoolvuurtje, maar angezien de buren aan beide kanten op hetzelfde idee waren gekomen, en de rookontwikkeling achter in de tuin zeer ernstige vormen aannam, besloot ik dan maar de oven te gebruiken. Ging ook, hoor… Het recept is eenvoudig en smakelijk, ik vond het bij Mevrouw Born.

Voor twee personen: 350 gram verse worst (van de beste soort), 5 blaadjes salie en 5 plakken ontbijtspek. Ik welde de worst 5 minuten in flink warm water. (Ellen vindt dat maar niks, maar het moest van Mevrouow Born.) Daarna depte ik de worst droog en legde de blaadjes salie erop. Dan omwikkelde ik de worst met het ontbijtspek (ik kwam iets te kort aan spek, zoals je kunt zien). De over verwarmde ik voor op 225 graden, grillstand. De grilltijd was een minuut of twaalf. Halverwege heb ik de warmte iets getemperd omdat het spek nogal hard ging.

Ik at er gestoofde paddenstoelen in room bij en een frisse salade. (Wat, alweer sla? Ja, alweer sla! Het is nu de tijd, de sla is op z’n best en ik eet die iedere dag.) Verder een glas Elblingrosé. Espresso en bittere chocolade toe.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *