EERSTE PADDESTOEL…

Tegen de middag reed ik terug uit Luxemburg. Heerlijk weer, nog net niet te warm. Op het plateau van Gëlt stopte ik even. Je kunt op heldere dagen de stad Arlon (de Schoone Stad Aarlen) zien liggen, met de kathedraal prominent op het hoogste punt van de stad, en een stukje naar links het 16e eeuws klooster, een adembenemend gezicht. In Nederland aangekomen koos ik ervoor om via het platte land van Noord Limburg naar huis te sukkelen.

Ellen had bij de ochtendwandeling een boleet ontdekt. Het is weliswaar geen Eekhoorntjesbrood, maar dan toch een heel bruikbaar familielid. Vroeg in het jaar, dat wel, maar ik heb al eens Kastanjeboleten geplukt op mijn moeders verjaardag, 7 juli. En overigens: vorig jaar plukten we onze eerste paddestoelen op 14 augustus. Ik heb thuis een paar foto’s gemaakt en de hoed in stukjes gebakken, de steel was niet meer bruikbaar, de foto’s ook niet (onscherp!). Om je toch een indruk te geven gebruik ik een foto die Ellen afgelopen hefst maakte. En dat is wel echt Eekhoorntjsbrood. Ik heb de paddestoel samen met 3 eieren tot een mooie omlet omgetoverd en smakelijk opgepeuzeld.

Voor nu heb ik nog een paar mooie geitenkaasjes en wat salade.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *