ACHTERSTALLIG ONDERHOUD…

Jan is afgelopen vrijdag geopereerd, het gaat hem goed.

Zaterdagavond nodigden we Ans uit om te komen eten. Ze deed dat graag, want thuis stond de telefoon niet stil, en dat, samen met de twee ziekenhuisbezoeken van die dag, maakte dat ze het op prijs stelde een tijdje niet bereikbaar te zijn. Het was een heerlijke zomeravond en we grilden lamsgehakt, lamsworstjes en wat spek. We aten er  koude aardappeltjes bij en een frisse salade van witte kool.. Rijkelijk besproeid met rozé van Gort. Kaasje toe, voor koffie was het te laat.

Zondag heb ik Ellen naar Luxemburg gebracht. Ze zit daar een weekje te “ontstressen”. We aten des avonds bij Zheng. De kwaliteit is daar altijd prima, maar deze avond overtrof de kok zichzelf. Misschien kwam dat omdat er verder geen gasten waren, het was per slot de finaleavond van de voetbalwereldkampioenschappen (29 letters!). De kok kon alle aandacht aan ons schenken, zo ook de bediening.  We namen eigen gemaakte Dim-sum. Vijf stuks, allemaal verschillend, varierend van vis, garnalen tot varken. Te eten in een bepaalde volgorde, zodat de ene smaak de andere niet bederft. Het is een goede gewoonte om geurig blad mee te stomen. Daarna stukjes lamsvlees in een krokant jasje, licht gefrituurd met verse pepertjes en lenteuitjes. Dan pekingeend, fantastisch krokant en met een verfijnde pruimensaus, die heel bijzonder geurde. Witte rijst erbij en een salade van kool en wier, lichtjes zurig aangemaakt.

We dronken Rivaner uit Schengen, van de Markusberg. Een tik zoet, maar dat kon de maaltijd prima gebruiken. En espresso toe.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *