GEBAKKEN GARNALEN, GELE RIJST EN POSTELEIN…

Gisteren geen tijd meer om te schrijven over het eten maar de foto spreekt voor zich. We aten gebakken garnalen, even snel gebakken in heel weinig olie en dan bestrooien met wat platte peterselie en zeer fijn gehakte knoflook.

We aten er gele rijst bij. Ik kreeg van de mensen van de wereldwinkel een cadeautje voor het koken een pakketje met o.a. kruiden om gele rijst te maken. De rijst gewoon koken en als het water kookt de kruiden toevoegen. Het was lekker, maar wat te sterk van smaak bij deze simpele garnalen. Ingrediënten; gemalen kurkuma, gemalen kaneel, zwarte peperbessen, kardemom peulen, kerrie blad en kruidnagels. Het lijkt mij prima smaken bij een lamsstoofpot. Het doosje met de kruiden bevat 5 zakjes, dus ik kom er beslist nog op terug!

 En een salade van postelein en tomaatjes, heel licht aangemaakt met een dressing van goede olijfolie en citroensap. De postelein combineerde bijzonder goed met de garnalen.

We dronken er de wednesday wine “Le Passé Authentique” bij. Prima bij de garnalen, de kruidige rijst was iets té bij deze rosé.

Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *