Kruiden en een gemiste kans!..

de Wilde Bertram 001

Ik ben net terug van de proeverij (zie vorig artikel). Ik heb beloofd een stukje te schrijven over de kruiden en het proeven, maar wat jammer nou…

Bij kruiden moet ik aan eten denken en hoe je gerechten een nog verfijndere smaak kunt geven. Kruiden die een gerecht versterken of een bijzondere toevoeging zijn. Helaas niets van dit alles op deze proeverij. Veel kramen met allerlei brouwsels, van zalfjes tegen sproeten tot eigengemaakte kruidenzeepjes met een gemeen geurtje. Sorry, maar aan mij niet besteed!

Er waren ook wel leuke kramen, bijvoorbeeld die van de Vlindertuin, waar je adviezen kon krijgen over welke planten vlinders lokken. De bijenhouders, met honing én de planten waar de bijen dol op zijn. En natuurlijk de mensen van Velt met voorbeelden van ecologisch tuinieren.

Ik kwam echter om te proeven van de gerechten die de gezamelijke horecaondernemers speciaal hebben samengesteld voor deze dag. En dat viel bitter tegen; we aten een vleesspiesje met kruidensaus en een spies van scampies met Provencaalse kruiden. Het was een ware teleurstelling! De scampies dreven in een soort zigeunersaus die recht uit blik leek te komen en veel te zoet was. De vleesspies was iets beter maar steeg niet uit boven de gemiddelde snackbar. Ik kon er geen speciaal kruid in ontdekken.

Er was ook nog graved lachs met salade, geitenkaas met salade en aardbeien met een anijssaus. Die hebben we maar niet meer geproefd. Jammer, een gemiste kans voor de Gemertse horeca. En er is nog wel zoveel lekkers te bedenken met mooie verse kruiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *