TOMAAT CREVETTE…

Ik schreef in het vorige artikel al over het “zondagse eten”, dit was voor mij vroeger zo’n echt “zondags gerecht”. Garnalen in een tomaatje. Wel echt garnalen, grijze dus. En zelf pellen! Het pellen heeft Paul vanmorgen ‘even’ gedaan. Een geduldwerkje, maar dan heb je ook iets lekkers. De Hollandse of grijze garnalen die je in de supermarkt koopt zijn vaak ‘even’ naar Marokko op en neer geweest om daar gepeld te worden! Goedkoper dus om het gewoon even zelf te doen!

Tomaat garnaal.

Koop vier stevige, rijpe grote vleestomaten, kapje eraf snijden en uithollen. (bewaar de inhoud en kapje van de tomaat. Daar kun je prima tomatensaus meer maken)

Bestrooi de tomaat van binnen met peper en versgemalen zeezout.

mayonaise; Er is één gouden regel voor het maken van mayonaise: alle ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn!

3 eidooiers, mosterd, zonnebloemolie en, eventueel, een scheutje  oijfolie samen ongeveer 350 ml,

citroensap

peper en zout.

De dooiers en de mosterd in een grote kom doen, de mixer in de hoogste stand, en dan druppel voor druppel de olie erbij doen tot het begint te binden. Als de massa eenmaal gebonden is kun je de olie er in grotere hoeveelheden tegelijk bij gieten. Zout peper en citroensap toevoegen en eventueel wat versgehakte kruiden.

Meng de garnalen met de mayonaise en schep het mengsel in de tomaten.

Strooi er nog wat garnalen over en wat fijngehakte peterselie, zet de tomaat op een bordje met wat fijne sla.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *