ROLLETJES VARKENSVLEES MET SALIE…

Vandaag varkensvlees met salie.

Een prima combinatie, varken en salie, ook voor grote stoofschotels van varkensvlees is het lekker om wat verse salie toe te voegen.

Varkensvlees met salie;

4 lapjes varkensvlees

4 plakken Parmaham, niet te dun gesneden

1 bolletje mozzarella van 150 gram, in 8 plakjes gesneden

8 blaadjes salie.

Voor dit gerecht klop je varkensschnitsels plat. ( neem huishoudfolie en leg de schnitsel ertussen, klop met een vleeshamertje het vlees helemaal plat)

Leg de platgeklopte lapjes vlees op een plank en strooi er zout en peper over, dan een plak Parmaham, twee salieblaadjes, twee plakjes mozarella erop.  Rol het geheel voorzichtig op en steek vast met een prikkertje.

De vleesrolletjes in een beetje boter in een platte pan, rondom bruin braden in ongeveer 10 minuten.

Maak tomatensaus met wat witte wijn, schep de vleesrolletjes in een ovenschotel, giet de tomatensaus erover en zet de schotel nog 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Wij aten er taglatella verde bij, We dronken een glas Riesling.

En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *