EUROPEES LOGO BIOLOGISCHE PRODUCTEN…

Biologische producten krijgen een Europees logo, eventueel naast een eigen keurmerk. De ministers van landbouw van de EU-landen zijn daar positief over. Dat bleek bij een vergadering van de ministers in Brussel. Het logo bestaat uit twee graanhalmen die naar elkaar buigen. Het moet biologische producten herkenbaar maken voor consumenten als die in een ander EU-land inkopen doen.

Eurologo

Al in  maart 2000 werd een logo voor biologische producten goedgekeurd door de Europesche ministers van landbouw.

landbouw

In maart 2000 heeft de Europese Commissie een logo goedgekeurd met de tekst ‘Biologische landbouw – EG-controlesysteem’ [verordening EEG nr 2092/91. (Geconsolideerde tekst)],dat producenten op vrijwillige basis kunnen gebruiken als bij controle is gebleken dat hun systemen en producten voldoen aan de bepalingen van de EU-verordeningen. Consumenten die producten met dit logo kopen, kunnen erop vertrouwen dat:

  • ten minste 95% van de ingrediënten van het product op biologische wijze zijn geproduceerd;
  • het product voldoet aan de voorschriften van de officiële controleregeling;
  • het product in een gesloten verpakking rechtstreeks van de producent of bereider komt;
  • het product de naam van de producent, de bereider of de verkoper draagt, alsmede de naam of code van het controleorgaan.

Een goede ontwikkeling vind dit Ministerie!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *