VLAAMSE STOOF.

Ik dacht, gisteren mijn Croybier gemist, laat ik er dan vandaag maar mee koken. Het bier kan vervangen worden door elk ander bier. Bedenk dat de smaak van de saus, en ook voor een deel die van het vlees, volkomen afhankelijk is van de stoofvloeistof. Afhankelijk van het soort bier (bitter!) is het soms lekker om een klein beetje suiker toe te voegen.

1 pond runderlap (aan het stuk), 1 fles Croy bier dubbel (30cl), 2 uien, 2 eetl. bloem, 1 forse eetl. mosterd, 50 gr. boter, 1 blad laurier, paar takjes tijm peper, zout.

Laat in 1/3 van de boter de grof gesneden uien glazig worden. Zorg dat ze niet te donker worden. Schep de uien uit de pan. Doe de rest van de boter in de pan en bak het vlees aan beide zijden bruin. Doe er dan het meel bij en als dat verbinding aangaat met de boter (dat is heel snel!) dan de uien terug in de pan en het bier erbij. Peper en zout, tijm en laurier en de mosterd. Afhankelijk van het vlees anderhalf tot twee uur stoven. We aten er frietjes bij en rode sla. Kaas toe. En espresso.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *