HEEK UIT DE OVEN IN ASPERGESAUS…

Het was een bijzonder warme dag vandaag, op de terugweg van mijn werk was het nog 28 graden. Heerlijk, maar ik word er altijd moe en lui van na een dag werken. Vanavond heerlijk in de tuin gegeten. We aten heek. En omdat restjes ook op moeten heb ik de aspergesoep gebruikt als saus om de vis in te garen.

4 heekfilets, 5 lepels saus of zoals wij vandaag aspergesoep (maar dan wel de zelfgemaakte. Zie: aspergesoep van Lea Linster. ), een scheut room, 1 ui in ringetjes gesneden, 4 pruimtomaatjes gehalveerd, peper, zeezout en voor de garnering wat fijngehakte peterselie.

Leg de visfilets in een ovenschaal en schik de ringetjes ui en halfjes tomaat ertussen. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout. Schep de saus/soep erover (in onze soep waren ook nog wat aspergepuntjes overgebleven, schik die ook op de vis) en zet de schotel ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi voor het opdienen met versgehakte peterselie.

Wij aten er een salade bij en voor mij wat aardappeltjes uit de oven. Een stukje Comté toe. En espresso. Een smakelijke mooi uitziende maaltijd die heel weinig moeite of tijd kost. Even snel de vis in de schaal doen. Intussen kun je gezellig bijpraten. Terwijl de vis in de oven staat even de sla maken en de tafel dekken onder het genot van een glaasje wijn. Dan buiten genieten van het eten, wat wil een mens nog meer?

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *