TAG DES DEUTSCHEN BIERES…

 

Het Hoofd van het Ministerie, het Kind en de Jongste Bediende gaan straks een feestje vieren in het dorp. (Marleen grieselt d’n bouw aan.) Aspergemarkt, manifestaties in het Boerenbondsmuseum en de historische optocht er naar toe, én natuurlijk het terug in gebruik nemen van etablissement “De Kroon” door de Wijndynastie, dat alles staat op het programma. Onze Oosterburen, lezer, zij vieren deze dag hun eigen feestje: De Dag van het Duitse Bier. Het gebeurt overigens jaarlijks, altijd op 23 april, sinds 1994. “Bundesweit” zijn er aktiviteiten. Er wordt speciaal bier gebrouwen (lagering 120 dagen), Brouwerijen geven genummerde flessen uit. Overal feest, binnen en buiten. De datum is natuurlijk gekozen omdat op 23 april 1516 het Reinheitsgebot van kracht werd. Daar zijn ze nog steeds stiktrots op. Dit artikeltje staat er niet in de laatste plaats omwille van het prachtig affiche. Ik heb niet kunnen achterhalen wie de maker is. Wie helpt me?

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *