ASPERGEMARKT IN GEMERT…

Voor wie komende zondag nog een uitstapje wil maken is ons dorp Gemert een mooi reisdoel. Zondag wordt in Gemert de Vrije Heerlijckheid Asperge gepresenteerd. Acht aspergetelers uit Gemert willen gezamenlijk de Gemertse asperge promoten. Zij doen dit op de aspergemarkt die in het centrum van Gemert wordt gehouden. De markt wordt om 10.45 uur officieel geopend. Vanaf 11.00 tot 17.00 kun je genieten van allerlei aspergehapjes, klaargemaakt door restaurateurs uit Gemert-Bakel. Er is een aspergeschilwedstrijd en er zijn demonstraties hoe je de asperges het beste kunt behandelen na aankoop. Bijpassende wijnen zijn er natuurlijk ook volop te proeven. De leden van het Brabants Aspergegenootschap zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Verder kun je nog genieten van een andere aantal regionale producten zoals geitenkaas, en biologisch vlees. Het Boerenbondsmuseum gaat zondag, na de winterstop, ook weer open. Vooraf aan deze opening trekt er een bonte stoet waarin allerlei oude ambachten worden uitgebeeld, door het centrum van Gemert. Natuurlijk wordt dat alles opgeluisterd door een keur aan blaasorkesten en andere muziekmakers. En om het verhaal compleet te maken; Café de Kroon gaat op deze dag ook weer open. (zie ook het artikel kleinzoon Dientje Wijn )

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *