RAVILOLI, DEEG EN VULLING…

 Ravioli met vleesvulling. Ik had er vanmorgen echt zin in; zelf pasta maken. Ik had nog goede tarwebloem in huis. Er was nog gehakt en basilicum, dus wat wil een mens nog meer. Mooi weer! Toch maar eerst in de tuin werken… en dat liep natuurlijk helemaal uit. Gevolg dat ik om 6 uur nog aan de ravioli moest beginnen. Maar geen probleem, zelf pasta maken is zo klaar.

Maak pastadeeg van; 3 eieren, 300 gram durrum tarwebloem, beetje zout. Breek de eieren in het midden in een kuiltje in de bloem. Meng de eieren en de bloem tot je een mooie egale massa hebt en kneed het deeg grondig door. Laat het deeg even rusten en kneed dan verder in de pastamachine of rol het uit met een deegrol. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte en snijd er vierkanten uit van ongeveer 7×7 cm. Vleesvulling; 250 gram gehakt 2 sjalotten, zeer fijn gehakt 1 lepel olijfolie 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 2 eieren 1 eetlepel vers gehakte basilicum nootmuskaat, peper, zout. Bak het gehakt met de sjalotten even aan in de olie. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Als het gehakt afgekoeld is meng je er de rest van de ingrediënten door. Laat de vulling zo 20 minuten rusten. Leg een koffielepel vulling op de deegplakjes en vouw ze in een driehoek, goed dicht. De randen goed aandrukken met een vork. Vouw en vul zo verder tot het deeg op is. Leg de raviloli’s op een schone theedoek tot ze allemaal klaar zijn.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *