ASPERGES MET ZALM EN ROOMSAUS…

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Ik ben bezig de Fontys workshop informatievaardigheden om te schrijven voor onze onderwijswerkplaats. Op mijn werk is geen kantoor of werkruimte waar ik niet steeds gestoord word, vandaar thuis. Lijkt ook een beetje een extra vakantiedag. Tot ik er vanavond achter kwam dat het overzetten van de nieuw gemaakte bestanden toch wat meer vakkennis vereist! Ik heb nu een geheel vernieuwde workshop gemaakt, maar ik kan het bestand niet naar mijn werkplek transporteren. Stom. Ik ben er zo lang mee bezig geweest dat we vanavond nog later dan laat gegeten hebben. Maar wel heel lekker! Thuiswerken schijnt te lonen, maar dan vooral voor de baas! Het seizoen is nu open dus eten we vaak asperges. Vandaag met roomsaus en gerookte zalm. Maak een saus van; 1 eetlepel boter, 1 krappe eetlepel bloem, 3 soeplepels aspergebouillon (de schillen van de asperges opzetten met koud water en 15 minuten laten trekken), ¼ l.room, 2 lepels gehakte peterselie. De boter smelten en de bloem erbij doen. Goed roeren. Langzaam de bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en de room toevoegen. Op smaak brengen met peper en zeezout. De gehakte peterselie erdoor roeren, niet zozeer voor de smaak, maar het oog wil ook wat. De asperges gaarkoken. De asperges op de borden schikken met een plak gerookte zalm en wat saus. Gisterenavond, op het feestje van Jan, heeft het Ministerie nog bij hoog en bij laag zitten verkondigen dat je niet moet experimenteren met wijn en asperges, gewoon Pinot Blanc, de rest gaat nergens over… Vanavond dus zelf gezondigd tegen de regel. We dronken een rosé uit Chili. Het beviel redelijk. Ed van de Wijnerij beveelt overigens een Muscat uit de Elzas aan, we gaan het proberen. (Deze wijn is in ons dorp nergens te krijgen, het komende weekende gaan we in Luxemburg zoeken.) Espresso en chocolade paaseitjes toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *