SOLEIER 1, OFWEL GEZOUTEN EIEREN…

Paul schreef vanochtend een stukje over de paaseieren. Hier het recept voor Soleier ofwel gezouten eieren; 8 eieren 10 minuten koken en af laten koelen. In een pannentje; ½ liter water, ½ liter wijnazijn, de schil van twee uien, 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 gedroogde pepertjes, rozemarijn, tijm, laurierblad, 5 eetlepels zout. Even doorkoken en af laten koelen. De eierschalen voorzichtig kapot tikken, zodat de vloeistof erdoor kan dringen. Schik de eieren in een schone glazen pot en giet de afgekoelde vloeistof erover. Sluit de pot en laat de eieren zo minstens 24 uur staan. Langer kan ook. De eieren zijn zo minstens 5 dagen houdbaar. Serveer de eieren als volgt; De eieren pellen, doorsnijden en de dooier voorzichtig uitnemen. Giet een paar drupjes olijfolie in het halve ei. Schep er een beetje mosterd in en strooi er wat peper over. Leg de dooier omgekeerd, dus met de bolle kant boven, op de mosterd. Oude recepten vermelden dat je voor Paaszondag de eieren moet gebruiken die de donderdag vóór Pasen zijn gelegd (Witte Donderdag). Dat brengt vruchtbaarheid en geluk!

Zie voor het resultaat: Soleier 2.

One thought on “SOLEIER 1, OFWEL GEZOUTEN EIEREN…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *