SOLEIER 2…

Vorige week heeft Ellen eieren “ingelegd” (zie log 7 april 2006). Vanmiddag heb ik ze geproefd: voortreffelijk. Het gaat als volgt: Neem een ei uit de pot en pel het. De schil is een beetje leerachtig geworden, zo stel ik me schildpaddeneieren voor. Halveer het ei vervolgens en haal de dooierhelften er voorzichtig uit. In het vrijgekomen kuiltje giet je een beetje olijfolie, een scheutje goede azijn en een kwakje mosterd. Zet de halve dooier er omgekeerd op en maak het af met wat peper. Zouten hoeft niet, want de eieren hebben tijdens het rijpingsproces al voldoende zout opgenomen. Het is de bedoeling dat je het halve ei in één keer naar binnen slokt. In je mond komen dan alle smaken vrij, een waarlijke verrassing. De eieren smaken zilt, en de andere smaken voegen zich daar mooi omheen. Je drinkt er een borreltje jenever of wodka bij. Aangezien het een echte caféversnapering is zou je alle handelingen met één hand moeten doen, want in de andere heb je je bier of borrel. Het schijnt in en om Berlijn nog steeds een aardige sport te zijn. Mij lukte het niet.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *