GEGRATINEERDE PREI…

We zijn afgelopen zaterdag niet naar de markt geweest en ik mis de groentenvoorraad. Wij wonen in een raar dorp. 18.000 inwoners maar groentenwinkels, bakkers, en andere kleine ondernemers zijn hier nog met een speld te zoeken. De laatste groentenwinkel is dicht zodat we nu op de supermarkt zijn aangewezen. Een heel aardig aanbod bij onze AH, maar als je probeert niet helemaal uit een ander werelddeel te eten kom je bij AH lelijk uit. Boontjes uit Egypte, asperges uit Peru. Paprika’s komen dan wel uit Spanje of Italie evenals de tomaten. Maar bijna niets in het schap wat in Nederland geteeld wordt. Eigenlijk te gek om los te lopen. Eén groente gevonden; Prei, gewoon uit Nederland. Wij aten dus prei vandaag; Was de prei en snijd ze in stukje van 4 centimeter. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar (kan in water maar het is lekkerder in een scheut witte wijn) en laat ze goed uitlekken. Leg de prei in een ovenschaaltje, giet er een beetje room bij. Strooi er wat vers geraspte kaas over en een paar spekreepjes. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden. Wij aten er aardappeltjes bij en een varkenslapje. Stukje kaas toe. En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *