ASPERGEBEDDEN…

Alleen nog een beetje zon en het aspergeseizoen kan beginnen!
Nog net voor het donker werd ben ik eens even gaan kijken hoe het er voor stond met de groente van “eigen bodem”. De bedden liggen klaar. Sommige telers hebben ingewikkelde warmte installaties over de bedden.
Wat dit jaar bijzonder is; er komt een echte Gemertse asperge “De Vrije Heerlyckheid”. Deze nieuwe asperge wordt gepresenteerd op 23 april tijdens de eerste Gemertse aspergemarkt.

Negen telers introduceren deze dag de nieuwe kwaliteitsasperge De Vrije Heerlyckheit. Onder het genot van een drankje, gezelllige muziek en kookdemonstraties, kunt u genieten van het Bourgondische Brabantse leven, waarbij de asperge centraal staat

Ik las dit bericht afgelopen week in ons plaatselijke krantje en werd nieuwsgierig. Echt een nieuwe soort? Wie gaan er kookdemonstraties geven? Wat is er speciaal aan die nieuwe soort? Welke telers telen deze nieuwe soort? Vragen te over. Ik ging dus naar de aangewezen plaats voor dit soort vragen; Het VVV kantoor.
Helaas had men op het VVV kantoor geen informatie over dit komende feest. Vreemd, ik dacht dat VVV kantoren er op de eerste plaats waren om informatie te verstrekken. Jammer ook, een gemiste kans.
Omdat het eigenlijk mijn beroep is om informatie te geven, zal ik de komende dagen proberen zelf maar wat gegevens bij elkaar te zoeken. Vandaag alvast een foto. Morgen meer.
Misschien zijn er wel aspergetelers in Gemert die dit lezen en kunnen zij mij meer vertellen?
Eén ding is duidelijk, het moet een beetje beter weer worden, en de VVV moet haar personeel beter scholen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *