Of deze groente nu de juiste begeleiding was voor de citroenkip? Wij vonden het wat teveel smaken bij elkaar.
Maar ik had paprika’s in huis en geen tijd meer voor iets anders.
Eerder aten we de paprika’s bij gestoofd lamsvlees en dat gaat prima samen.
Ik geef dus toch het recept;
3 paprika’s, liefst één rode, één groene, één gele.
Schoongemaakt, van zaadlijsten ontdaan en in fijne lange repen gesneden.
4 tenen knoflook, platgeslagen met een mes en daarna in grove stukken gesneden
1 lepel olijfolie
1 ½ lepel balsamico azijn.
Versgemalen zwarte peper en zeezout.
De olie verwarmen en de knoflook even in de pan rondroeren. De paprika’s erbij doen en langzaam heel zachtjes laten garen.
Als de paprika’s bijna gaar zijn de azijn erbij doen en goed omscheppen. Laat alles nog een minuutje nastoven.
Kruiden met peper en zeezout.