KIP IN CITROENSAUS…

Vanavond aten we kip. Het onderste deel van een kippenpoot noemt de handel drumstick. Onze drumsticks zijn niet te vergelijken met wat je bij de meeste supermarkten of poeliers koopt. Deze drumsticks zijn van biologische kippen. Die hebben ander, beter voer gegeten. De kippen hebben buiten gelopen, gescharreld enzovoorts. Wij kopen dit vlees bij de Sumiranboerderij. (zie ook eerdere logs) Twee van deze drumsticks of kipdelen zijn meer dan voldoende voor één persoon. Ze hebben iets meer gaartijd nodig dan supermarktkip en geven daarvoor véél meer smaak.

Ik heb de kip vanavond klaargemaakt met citroensaus; 4 drumsticks, boter, 1 middelgrote ui, heel fijn gesneden, bouillon (liefst kip, bewaar altijd een beetje in de diepvries als je kippensoep maakt), peterselie, 4 eetlepels citroensap, 2 eierdooiers.

De boter in een ruime braadpan doen en daarin de ui glazig laten worden. De kip erbij en heel langzaam bruinen. Voeg bouillon toe en laat de kip zo in ongeveer 3 kwartier garen. Haal de deksel van de pan en laat bijna al het vocht verdampen. Roer de dooiers los en giet er beetje bij beetje het citroensap bij, goed roeren. Het vuur onder de kip uitzetten en het mengsel erbij gieten en roeren. Strooi er nog wat peterselie over en snel opdienen. (opdienschaal even voorverwarmen!) Je krijgt zo een mooie fluwelige, frisse saus.

We aten er balsamico-paprika’s bij en een beetje pasta (recept volgt, eerst even een rondje om de kerk met Max) Stukje blauwschimmel Koningslander toe. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *