DORADE IN ZOUTKORST…

Per persoon een dorade, schoongemaakt maar mét kop. Ongeveer 1 kilo grof zeezout Peper, rozemarijn, peterselie, schijfje citroen. Een ovenschaal invetten en de bodem met zout bedekken. De kruiden fijnhakken en met de peper en het schijfje citroen in de buikholte van de vis stoppen. De vis op het zout leggen en bedekken met de rest van het zout. De hele vis moet met een dikke laag zout bedekt zijn. Het zout nog wat gladstrijken een met een paar druppels water bevochtigen. Niet teveel water gebruiken. Zet de schotel in een voorverwarmde oven en laat de vis zo op 200 graden in 30 minuten garen. Klop dan de zoutkorst voorzichtig los en haal de vis eruit. Het bovenste vel verwijderen en de vis verder ontgraten. Serveren met aïoli. Dit is de simpelste manier om een zoutkorst te maken. Je kunt ook zoutkorst maken met eiwit. De korst wordt dan harder en iets makkelijker te verwijderen. Neem dan 1 kilo grof zeezout 2 eiwitten en 0,75 dl water. Meng de eiwitten en het water door het zout en zet het mengsel even weg. Verwerkt het zout verder zoals boven beschreven.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *