RUNDERSTOOFVLEES MET DILLESAUS…

Vandaag heeft Paul gekookt en eigenlijk wilde hij ook zelf een stukje schrijven, maar er is ook een feest waar hij naar toe wil. Snel, snel, jasje, pasje, sjaaltje, shag… De jongste bediende staat al te toeteren op de stoep, die speelt even voor taxi. Goed, de rust is weergekeerd en aan mij de taak om het recept op te schrijven: 500 gram runder ribstuk, boter, laurierblad, rode wijn, 2 theelepls paprikapoeder, zout en peper, 1 bekertje zure room, 1 klein bosje verse dille, fijngehakt.

Bak het vlees rondom bruin en voeg wat rode wijn toe. Dan het laurierblad en paprikapoeder erbij doen en het vlees in ongeveer 2 ½ uur gaar stoven. Het vlees op een voorverwarmde schaal leggen en warm houden onder folie. Het laurierblad verwijderen en de zure room en dille bij de jus voegen. Naar smaak nog wat zout en peper erbij doen en de saus over het vlees scheppen. Wij aten er gestoofde prei bij en voor mij wat pasta, rotelle. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *