Op zaterdag is het altijd een beetje moeilijk met het eten, veel bezoek en weinig tijd. Een kwestie van vooruit kijken en koken. Dat lukt niet altijd perfect. Sinds we bijna alleen nog vlees van de Sumiranboerderij eten, moeten we goed plannen wat er uit de diepvries gehaald dient te worden. Vanmorgen vergeten, toen nog maar eens een uitstapje gemaakt, en toen was het te laat om nog iets te ontdooien. Dan zit er niet veel anders op dan te kiezen uit het assortiment van de grootgrutter. Vis was een optie, maar die zag er zo beroerd uit dat dat geen alternatief was. Varkensvlees lusten, en, willen we niet meer van AH. Het alternatief was konijn. Een beetje flauw Hollands konijn; maak er iets lekkers van met het recept van de oma’s uit Napels…
Een konijn in stukken, olijfolie, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook in fijne snippers gehakt, een halve winterwortel in kleine stukjes, 50 gram gedroogde tomaatjes, 1 glas witte wijn, zelfde hoeveelheid tomatenpulpo (uit een fles, zónder toevoegingen), 1 laurierblad, 1 tak rozemarijn, zout, peper 10 zwarte olijven, 5 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden. Het konijn rondom bruin braden, de ui, de knoflook en de wortel erbij doen en even meesmoren. De kruiden toevoegen en de witte wijn. Alles aan de kook brengen en de tomatenpulp erbij. Even voorzichtig roeren en het vlees zo, ongeveer 1 uur, zachtjes laten stoven. Voeg zonodig nog wat bouillon toe. Dan de stukjes gedroogde tomaat, de ansjovis en de olijven erbij doen. Opdienen met een beetjes gehakte platte peterselie.
Wij aten een salade vooraf en bij het konijn gnocchi di patate. De gnocchi waren niet zelfgemaakt, helaas, deze waren een beetje plakkerig. Volgende keer maak ik ze zelf. Niet moeilijk en veel smakelijker. Een stukje kaas toe. En espresso met een stukje chocolade.
© ellen