SPINAZIE…

De spinazie die we vanavond hebben gegeten was, wat onze groentenhandelaar noemt, “wilde spinazie”. Ik vind dat deze spinazie veel meer smaak heeft dan de gewone Hollandse spinazie. Deze is wat grover en steviger. Heel geschikt om te bakken of te verwerken in bijvoorbeeld ravioli . Vandaag gebakken; een beetje olie in een platte grote pan. Fruit daarin een teentje fijngesnipperde knoflook en een uitje. Voeg een restje gerookte ham of stukjes spek toe. Dan één grote trostomaat of twee kleintjes in blokjes gesneden even zachtjes bakken. De spinazie goed wassen en even laten uitdruipen, in fijne reepjes snijden en in de pan doen. Op een hoog vuur enkele minuten bakken en opdienen.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *