LAMSRAGOÛT MET KAPPERTJES EN ANSJOVIS….

Vanavond lamsragoût met kappertjes en ansjovis. 750 gram lamsvlees in grote dobbelstenen gesneden, boter/olijfolie, 4 kruidnagelen, 2 laurierbladeren, 1 flinke ui, een teentje knoflook fijngesnipperd, een theelepel foelie, 2 eetlepels gehakte basilicum, een halve citroen in plakjes gesneden, 2 eetlepels kappertjes, 1 dl witte wijn, 1 dl room, 5 ansjovisfilets fijn gesneden. Eventueel wat bouillon en een theelepel beurre maniè.

De boter of olie verhitten en het vlees snel bruin braden. Dan de ui en knoflook erbij doen en even aanbakken. De kruiden toevoegen en een scheut witte wijn. Eventueel wat bouillon. Laat het vlees zo ongeveer een uur stoven. Dan de citroen en de ansjovisjes en een lepeltje beurre maniè. Zorg dat de beurre maniè goed vermengd is en giet er dan nog wat room bij. Voor het opdienen bestrooien met nog wat gehakte basilicum. Wij aten er spinazie bij en een beetje spaghetti. Toe een prachtig stukje Brie de Meaux gemaakt van rauwe koemelk. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *