Ik moet nog steeds een en ander opschrijven over het eten tijdens onze vakantie in Luxemburg en vooral het stoofpotje van wildzwijn dat ik voor Jan en Ans maakte. Ans wilde graag het recept, dus bij deze!
De Cora supermarkten in Zuid-Belgie verkopen uitstekend gefokt wild uit de Ardennen en ik bedacht dat het wel makkelijk zou zijn om een stoofpotje te maken op de dag dat Jan en Ans zouden arriveren. Je kunt zo’n stoofpot goed in voren klaarmaken. Ik kocht een mooi stuk wildzwijn van ongeveer 1 kilo. Een prachtig mals stuk van de fricandeau gesneden.
- 1 kilo wildzwijn in blokjes gesneden
- 1 ui en 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 winterwortel in stukjes
- 2 kruidnagelen
- 5 jeneverbessen
- tijm, laurier, peper en zout
- een scheut eau de vie
- een glas rode wijn
- een kneepje tomatenpuree
- wat bouillon
Braad de stukken vlees rondom bruin in hete boter. Bak ui en knoflook even mee en blus af met de eau de vie. Voeg de wortel en de kruiden toe en giet er het glas wijn over. Laat het vlees zo ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
Wij aten er rode kool bij en een sausje met mierikswortel en aardappelpuree. Die aardappelpuree was nog even een probleem toen bleek dat we geen stamper of knijper in de caravan hadden. Nou ja, dan maar gewoon met een vork geprakt. Een prima resultaat evengoed!
Het sausje met mierikswortel beschrijf ik apart.
Kopje espresso toe!
© ellen.