Mierikswortelsaus…

mierikswortelsaus

Vlak voor wij op vakantie gingen kocht ik op de Helmondse markt een flinke mierikswortel. Een mooi stevig exemplaar uit Stiermarken in Oostenrijk, één van de Europees beschermde teelgebieden voor mierikswortel. Zonde om weg te gooien, dus gewoon meegenomen naar Luxemburg.

mierikswortel

Mierikswortel is een heftig kruid, scherp van smaak en bij het raspen rollen de tranen over je wangen. (werkt prima als je verkouden bent, je neus klapt meteen open). Ik heb er dat graag voor over want ik ben dol op de smaak van deze pittige wortel. Lekker gewoon geraspt over een mooie biefstuk of in een sausje verwerkt bij een wildstoofpot. Een goede mierikswortel is in plastic verpakt. Verwijder alleen een klein stukje plastic en schil de mierikswortel rondom. Schaaf of rasp er dan af wat je nodig hebt en sluit het plastic weer om de wortel. In de koelkast kun je de wortel dan wel een week of langer bewaren.

mierikswortel

Voor het sausje neem je een klein bekertje crème fraiche en drie eetlepels geraspte mierikswortel. Goed mengen en klaar!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *