Risotto uit een pakje!

risotto

 

Uitgebreid ontbijten en koffiedrinken, de diverse weblogs bijlezen, zo luierden we door deze druilerige zondagmorgen. Bij Aan tafel met Tanja las ik een recept voor risotto met groene asperges en daar kreeg ik opeens verschrikkelijke zin in, maar natuurlijk waren er allerlei ingredienten even niet in huis. Risotto met groene asperges, daar heb je groene asperges voor nodig…Hoewel, opeens schoot me een zakje te binnen dat ik in een ver verleden eens bij de Lidl kocht; jazeker; risotto met groene asperges. Nu weten trouwe lezers wel dat ik helemaal geen fan ben van pakjes en zakjes maar soms ben ik gewoon nieuwsgierig en experimenteer wat.

risotto

 

Na lang zoeken vond ik het zakje ergens achter in één van de keukenkastjes. Het bleek minder kant-en-klaar dan ik dacht. In de gebruiksaanwijzing las ik gewoon de klassieke methode voor het koken van risotto. Ook de kooktijd is volgens de verpakking niet veel korter dan wanneer ik de risotto zelf maak. Het enige verschil is dat er in dit pakje gedroogde stukjes asperge en gedroogde peterselie aan de rijst zijn toegevoegd. Bouillon, olijfolie, kaas en eventueel witte wijn moet je zelf toevoegen. Proberen dus maar!

risotto

  • Bereiding letterlijk volgens het pakje:
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan. Doe de inhoud van het zakje in de pan, braad het aan tot het goudgeel is en voeg eventueel naar smaak witte wijn toe.
  • Voeg geleidelijk ca. 800 ml bouillon toe en voeg zout toe. Ca. 16-18 minuten laten koken, regelmatig doorroeren.
  • Maak het geheel eventueel af met boter en parmezaanse kaas.

Ik gebruikte boter in plaats van olijfolie en roerde er, toen de risotto helemaal klaar was, nog een handjevol grijze garnalen door.

We proefden weinig terug van de groene asperges, misschien maar goed ook. De garnaaltjes waren lekker en de rijst had precies de goede consistentie. Soms valt zo’n pakje/zakje wel mee…

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *