FAZANT MET APPEL…

Gisteren werd het te laat om nog te schrijven over het etentje met Jan en Ans. We aten vooraf een paar pelmeni met peterselieboter. (zie log 2 januari 2006) De fazanten waren het hoofdgerecht. Het waren jonge fazanten ze waren al schoongemaakt en geplukt. Voor 4 personen: 2 kleine fazanten. Vet spek, 3 goudreinetten, 1 flinke ui, scheutje calvados, witte wijn, room, peper en zout. De appels schillen en het klokhuis uitboren. Eén appel in stukjes snijden vul hiermee de fazanten. Het spek om de borst wikkelen en de vogels opbinden zodat de vulling er niet uit kan vallen en het spek het borstvlees blijft bedekken. Braad de vogels rondom aan en flambeer ze met een scheut calvados. Afblussen met witte wijn. Leg nu de in ringen gesneden ui en de rest van de appels in plakken op de bodem van de pan. Laat alles zo ongeveer één uur zachtjes braden. Blijf de vogels steeds bedruipen. De fazanten dan op een schaal schikken met de plakken appel en ui en even met folie afdekken. Het braadvocht mengen met wat room en even laten indikken, op smaak brengen met peper en zout. Snel opdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *