CHOCOLADETAARTJE MET PRUIMENVULLING…

Het dessert is vandaag een chocoladetaartje met pruimenvulling. De vulling is eigenlijk bedoeld om ijs van te maken, maar voldoet ook prima op vlaai of als tussenlaag in een biscuittaartje. Ik maak van deze vulling meestal een dubbele portie, je kunt het prima invriezen. Ik had dus nog pruimenpap in de diepvries.

250 gram gedroogde pruimen(zonder pit), 1/2 liter thee, 10 eetlepels suiker, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel kaneel, 3 eetlepels armagnac, 1/4 liter slagroom.

De pruimen een nacht weken in de thee en afgieten. Kook ze gaar in een bodempje water met 6 eetlepels suiker Wrijf ze door een zeef en en voeg citroensap, kaneel en armagnac toe. Roer door deze pulp nog een beetje créme fraiche. Bak een biscuit chocoladetaartje en snijd het gebak middendoor. Smeer de pulp op de onderste helft en leg de bovenhelft erop. Maak de taart af met een laagje gesmolten chocolade. (175 gram pure chocolade met twee eetlepels water au bain marie laten smelten) Wil je pruimenijs maken gaat dat als volgt; maak pruimenpap als boven. Klop de slagroom met 4 lepels suiker stijf en roer er de pruimenmassa heel voorzichtig door. Schep de massa in een ijslade en zet dit minstens 4 uur in de koelkast. Roer het ijs regelmatig om zodat er een mooie gelijkmatige massa ontstaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *